Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τα ομορφότερα αυστριακά χωριά!

Η Αυστρία είναι γνωστή για τα πανέμορφα και γραφικά χωριά της, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, άλλα διάσημα και άλλα άγνωστα στο ευρύ κοινό.  Στο κέντρο της Ευρώπης, με περίπου το 60% της συνολικής της έκτασης να...
καλύπτεται από τις Άλπεις, η Αυστρία είναι μια πανέμορφη ηπειρωτική χώρα που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ταξιδιώτεςς από όλο τον κόσμο, χάρη στα εκπληκτικά της τοπία, τα σπουδαία ιστορικά της μνημεία και τα όμορφα χωριά και τις πόλεις της. Τα πανέμορφα τοπία της χώρας και τα αλπικά σκηνικά, αποτελούν το τέλειο φόντο για τους αυστριακούς οικισμούς και τις μικρές πόλεις που αναφέρονται παρακάτω…

1. Alpbach

Το Alpbach έχει πληθυσμό 2.600 κατοίκους και βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία, ενός ηλιόλουστου οροπεδίου στα 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην περιοχή Τιρόλο.

2. St. Gilgen

Το St. Gilgen είναι ένας πολύ γνωστός ταξιδιωτικός προορισμός. Σκάφη από το St Gilgen πλέουν γύρω από τη λίμνη Wolfgangsee, προσφέροντας μεταφορά και θέα στα γύρω βουνά. Το 2005 το St. Gilgen, ανακηρύχθηκε ως το «χωριό του Μότσαρτ», από τον οργανισμό τουρισμού του Wolfgangsee.

3. St. Wolfgang im Salzkammergut

Βρίσκεται στην περιοχή Salzkammergut της Άνω Αυστρίας. Βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Wolfgangsee (κοντά στις πόλεις Strobl και St. Gilgen, στην περιοχή του Salzburg), στους πρόποδες του βουνού Schafberg. Αποτελεί προορισμό spa και είναι επίσης ένα δημοφιλές θέρετρο για σκι τον χειμώνα.

4. Hallstatt

Το χωριό Hallstatt είναι τόσο εντυπωσιακό, που ακόμη και οι Κινέζοι έχουν δημιουργήσει ένα αντίγραφο αυτού του αρχαίου οικισμού-ορυχείου αλατιού. Αλλά μόνο στο αυθεντικό αυστριακό χωριό θα ανακαλύψετε έναν μοναδικό πολιτισμό με ενδιαφέρουσα ιστορία, σε ένα ορεινό περιβάλλον που κόβει την ανάσα.

5. Dürnstein

Στην «καρδιά» της κοιλάδας Wachau και στις όχθες του ποταμού Δούναβη, η γραφική πόλη Dürnstein προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό από μαγευτικά τοπία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.

6. Tulfes

Αυτό το όμορφο χωριό, που έχει καταφέρει να διατηρήσει τον αγροτικό του χαρακτήρα, ασκεί αμέτρητη γοητεία, λόγω της ηλιόλουστης θέσης του, σε ένα φιλόξενο οροπέδιο πάνω από την κοιλάδα Inntal Valley.

7. Κrems

H μικρή πόλη Krems στις όχθες του ποταμού Δούναβη, αξίζει μια επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου! Μπορείτε να κάνετε βουτιές στο ποτάμι ή να απολαύσετε της θέα της κοιλάδας Wachau –αποτελεί Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.

8. Lienz

Eκεί όπου συναντώνται οι κοιλάδες Drautal, Pustertal και Iseltal, βρίσκεται το Lienz, η κύρια πόλη του Ανατολικού Τιρόλο, με 12.000 κατοίκους. Το μεσογειακό της κλίμα, η δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες, αλλά και για πολιτιστικές αναζητήσεις και ψώνια, κάνει τη Lienz έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών.

9. Mariazell

Η Mariazellerland περιλαμβάνει τους δήμους Mariazell, St. Sebastian, Hall Valley, Gußwerk και Mitterbach. Το St. Sebastian με τη γραφική λίμνη Erlaufsee, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με καλύτερη ατραξιόν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μια διαδρομή με το παλαιότερο τραμ ατμού στον κόσμο.

10. Ebnit

Το Ebnit είναι ένα ορεινό χωριό στο δήμο της πόλης Dornbirn στο Vorarlberg και αποτελεί health resort. Είναι ήσυχο, μέσα στα βουνά και ελάχιστα τουριστικό.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...