Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Οι 10 ωραιότερες λίμνες του Θιβέτ

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εντυπωσιακών λιμνών που είναι διάσπαρτες στο Θιβέτ, δημιουργώντας σε ορισμένες περιπτώσεις πανέμορφα τοπία.


Λίμνες αλμυρού ή γλυκού νερού, γαλάζιες ή πράσινες, διάφανες ή εξωτικές συνθέτουν μια μαγευτική ομορφιά που προκαλεί τους επισκέπτες να εισέλθουν σε μια ψευδαίσθηση. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι το υψόμετρο είναι πάνω από 3.000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, τότε καταλαβαίνει γιατί το τοπίο γίνεται μαγικό. Ίσως γιατί πέρα από όλα τα άλλα κανείς δεν περιμένει να συναντήσει λίμες τόσο ψηλά!

1. Λίμνη Manasarovar

Η επιφάνειά της είναι 320 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται 4.556 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ είναι η υψηλότερο λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο.

2. Λίμνη Dangra Yutso

Λλίμνη αλμυρού νερού στους πρόποδες των χιονισμένων βουνοκορφών Nyema County και 4.528 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

3. Λίμνη Dangchung Tso

Λίμνη γλυκού νερού που σε ύψος 4.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

4. Λίμνη Namtso

Βρίσκεται 4.718 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, διάσημο μέρος προσκυνήματος των βουδιστών.

5. Λίμνη Pangong Tso

Βρίσκεται στα δυτικά του Θιβέτ και καλύπτει 155 χιλιόμετρα σε μήκος, ενώ διαθέτει στη λεκάνη της γλυκό (ανατολικά) και αλμυρό (δυτικά) νερό.

6. Λίμνη Lannga Co

Αλμυρή λίμνη στα δυτικά του Θιβέτ, 4.572 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

7. Λίμνη Zhari Namco

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη αλμυρού νερού στο Θιβέτ που καλύπτει μια έκταση 1.023 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

8. Λίμνη Rinchen Xiubu Co

Λίμνη αλμυρού νερού που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιοχής Zhongbao στο Θιβέτ. Καλύπτει μια έκταση 187,1 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται σε υψόμετρο 4.756 μέτρων.

9. Λίμνη Yamzhog Yumco

Λίμνη αλμυρού νερού, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάσα. Καλύπτει μια έκταση 678 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται με υψόμετρο 4.441 μέτρων.

10. Λίμνη Dagze Co

Λίμνη αλμυρού νερού στο βόρειο Θιβέτ και σε υψόμετρο 4.459 μέτρων.

perierga.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...