Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τhe Queen’s Diamond Jubilee: Τα πορτραίτα μιας Βασίλισσας

Η Αγγλία γιορτάζει τα 60 χρόνια μοναρχίας της από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Κάθε πόλη, χωριό και σχολείο της Αγγλίας χτυπάει ήδη στους ρυθμούς του Diamond Jubilee...

Τα σπίτια έχουν γεμίσει με union jacks σημαίες, όλοι έχουν προμηθευτεί με τιάρες και αναμένεται να στηθούν εκατοντάδες υπαίθρια πάρτι σε όλες τις γειτονιές της χώρας.Μια τεράστια fiesta.

Άλλοι όμως επέλεξαν να γιορτάσουν και δημιουργικά αυτό το 4ήμερο (2, 3, 4 και 5 Ιουνίου) και με έμπνευση τους το πρόσωπο της Βασίλισσα της Αγγλίας παρουσίασαν εντυπωσιακά πορτραίτα αφιερωμένα ειδικά σε εκείνη...


Ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο Buckingham Palace με φωτογραφίες από πορτραίτα που δημιούργησαν 200.00 παιδιά στην Βρετανία μέσα από το project Face of Britain και τα οποία όλα μαζί συνθέτουν σαν κολάζ το πρόσωπο της Βασίλισσας.


Χρειάστηκαν 2.012 cupcakes ψημένα και στολισμένα από τον καλλιτέχνη Prudence Staite για να κάνουν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.


Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο τυρί των Βρετανών, το Cheddar. Ένα αλμυρό βασιλικό πορτραίτο που ζυγίζει 60 κιλά και έγινε από 300 συσκευασίες τυριού. Ο καλύτερος τρόπος να διαφημιστεί το τυρί.


Ο καλλιτέχνης Henry Hargreaves από το Μπρούκλιν της Νέα Υόρκης, ποζάρει με το δημιούργημα του, Ένα πορτραίτο της Βασίλισσας φτιαγμένο από ψημένες φέτες ψωμιού του τοστ.


Ο Νορβηγός καλλιτέχνης Terry Woodvine δημιούργησε το πρόσωπο της Ελισάβετ χρησιμοποιώντας 2000 βρετανικές λίρες, δηλαδή αληθινά λεφτά!


Δύο από τα τρία πορτραίτα του καλλιτέχνη Jane Perkins φτιαγμένα που αντικείμενα που βρήκε στα σκουπίδια.

jenny.gr


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...