Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ψαρεύουν… νομίσματα στα ποτάμια της Ινδίας!

Οι δύτες στον ποταμό Yamuna στο Νέο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας είναι οι άγνωστοι συλλέκτες νομισμάτων, που καταδύονται στα παγωμένα νερά, όλες τις εποχές του χρόνου προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην!

Τα νομίσματα που ρίχνουν στα νερά οι επιβάτες των πλοίων που διασχίζουν το ποτάμι αλλά και των τρένων που περνούν από τις γέφυρες, ως προσφορά στη Θεά του ποταμού, είναι γι’ αυτούς τους νεαρούς άντρες όχι μια εκκεντρική δουλειά -όπως μπορεί να σκεφτούν πολλοί- αλλά ένας τρόπος για να ζήσουν τις οικογένειές τους.


Τα ποσά που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν σε μια καλή μέρα δεν ξεπερνούν τις 100-200 ρουπίες (2 έως 3 δολάρια), ενώ στα έξτρα περιλαμβάνονται διάφορα τιμαλφή: δαχτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια… που πέφτουν κατά λάθος από τους ταξιδιώτες. Είναι πολύ εύκολο έργο, λένε, αφού ξέρουν ακριβώς πού είναι τα νομίσματα. Η τεχνική της κατάδυσης περιλαμβάνει χέρια και πόδια τεντωμένα και κλειστά μάτια.


Τα δάχτυλα είναι αυτά που αντικαθιστούν την όραση, τα οποία γίνονται τα μάτια των δυτών όταν ψάχνουν στην άμμο για νομίσματα. Κάθε κατάδυση διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά, ενώ στη συνέχεια προσπαθούν σε άλλο σημείο του ποταμού. Η εργασία ξεκινά το πρωί και ολοκληρώνεται το σούρουπο, ανάλογα πάντα με το αποτέλεσμα. Όσο ο ήλιος το επιτρέπει οι δύτες βουτούν ξανά και ξανά σε ένα παράδοξο κυνήγι θησαυρού στον σύγχρονο κόσμο!




 perierga.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...